Beelddenken

Geen praatjes maar plaatjes

Bij het horen van het woord peer denk ik aan een lekker stuk fruit, zie ik een jongen voor me die luistert naar de naam Peer, denk ik aan een stad in België of aan de vorm van een lampje. Het zijn allerlei associaties die een verbeelding vormen.”

Er zijn twee soorten mensen, taaldenkers en beelddenkers. Onze hersens zijn opgedeeld in twee helften. De linkerhelft is de taalkant, de rechterhelft is de emotionele en visuele kant. Bij de geboorte ben je een beelddenker. De meeste kinderen leren taal te gebruiken als denk- en communicatiemiddel, het worden taaldenkers. Maar er zijn ook kinderen waarbij de ontwikkeling anders verloopt, zij denken in beelden. Bij die laatste categorie hoor ik.

“Letters dansen voor mijn ogen”

Tekst en uitleg

Lezen is niet mijn sterkste kant is. Is de briefing voor een opdracht lastig geschreven, dan is begrijpend lezen moeilijk. Ik vind het jammer dat er vaak zo’n ding van wordt gemaakt als je niet goed bent in taal en tekst. Maak je een fout in rekenen of tekenen dan is er vaak begrip, maar bij het maken van een taalfout wordt er vaak gedacht aan slordigheid. Het is voor een beelddenker vaak lastig om teksten in een keer te begrijpen. De linker hersenhelft werkt nu eenmaal anders. Soms is dat best lastig maar aan de andere kant levert het me ook veel op. WANT..

Een half woord

…. ik kan inleven, aanvoelen, verzinnen, sfeer maken en dat vertalen. Ik ben visueel en ruimtelijk ingesteld en heb een innovatief vermogen waarbij ik het grote geheel kan overzien. Al deze pluspunten kan ik moeiteloos toepassen in mijn vak. Als jij je verhaal of boodschap vertelt, zie ik het meteen voor me. Ik heb aan een half woord genoeg.

Goed om te weten:

  • Visuele informatie wordt 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst
  • Beeld is 2 keer effectiever dan alleen tekst
  • In 65% gevallen wordt de boodschap beter onthouden
  • 40% van de mensen reageert beter op beelden

Beelddenken is denken met je ogen

Beelden spreken mij aan en door te spelen met kleur en vormgeving wordt tekst voor mij leesbaar en begrijpelijk. Beeld is dus noodzakelijk om een boodschap over te brengen. Overigens schrijf ik zelf mijn teksten, maar ik laat het wel even controleren door een professionele tekstschrijver. Ieder zijn vak, toch?

Ontwerploket beelddenkenGenoeg praatjes, nu de plaatjes. Nieuwsgierig naar de resultaten van een beelddenker? Neem contact op voor eh.. een praatje! Bel 06-45644673 of stuur een bericht via het formulier.

Groetjes,
Astrid

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *