Bedrukt geregeld

Drukwerk regelen wordt heel gemakkelijk gemaakt met bestelwebsites. Kijken, kiezen, uploaden, bestellen, betalen, klaar.  Alles binnen enkele minuten geregeld en binnen enkele dagen geleverd. Fluitje van een cent toch?

Maar dan… valt het resultaat tegen…

Hoe kan het dat de foto er niet helemaal opstaat? En waarom kloppen de kleuren van het logo niet? Hoe kan het dat zwart lijkt op donkerblauw?

Controleer drukbestanden
Weet wat je doet! Het lijkt zo simpel, maar alleen als je voldoende kennis hebt kan het in één keer goed gaan. Als je de PDF van je grafisch vormgever hebt ontvangen kun je ervan uitgaan dat het bestand correct is. Het bestand moet gecontroleerd zijn en drukklaar gemaakt worden, dat is nu eenmaal het werk van de professional. Als je dit allemaal zelf kan is dat natuurlijk super fijn. De meeste mensen maken de eerste keren fouten, houden geen rekening met de afloop, ze gebruiken een verkeerd kleurprofiel, houden geen rekening met een eventuele vouw en oei.. ook de paginering zit er verkeerd in. Zonde van de tijd, energie en geld.

Verkeerd besteld
Gaat het fout, dan is een snelle oplossing vinden lastig. Dit soort internetbedrijven zijn zodanig ingericht dat als het fout gaat, dat je dan met een nieuwe bestelling gewoon onderop de stapel komt. Er zit niks anders op dan weer een aantal dagen wachten. Prima, als je de tijd hebt, maar bij deadline i.v.m. een beurs of ander event toch erg vervelend voor jou of je klant.

Drukbestanden klaarmaken
Weet jij hoe je een drukwerk PDF moet maken? Heb je daar de juiste programma’s voor? Of lever je gewoon een JPG-plaatje aan? Wil je echt je eigen ontwerp zelf uploaden, dan is het slim om een van onze experts te vragen om instructies. Samen doorlopen we het hele bestelproces stap voor stap. Dat proces begint natuurlijk bij de vormgeving. Door een keer een dagdeel te investeren in kennis, voorkom je dat de bestelling rechtstreeks bij het oud papier terecht komt en het geld in een put.

Zo dramatisch hoeft het niet te zijn
Let ook op bij wie je het drukwerk bestelt. Zo werken wij met VivePrint en waarom? Zij hebben een eigen studio waar experts zitten die de bestanden toch nog even controleren voordat de persen worden aangezet. Je hebt dus wel de voordelen van het internet bestelgemak, maar ook nog een extra check door mensen. Dat doen niet alle bestelwebsites, let daar goed op.

Ons advies – voorkom missers

  1. laat een grafisch vormgever jouw werk nakijken en het bestand drukklaar maken
  2. of laat je adviseren met het adviesgesprek!

Het is maatwerk want je krijgt privéles. Het voordeel is dat we niet ingaan op de kennis die je al hebt. Je krijgt je kennis op jouw niveau. Geen verloren tijd en je maakt de volgende stap. Het resultaat? Geen missers meer, dus de investering heb je er direct uit.

We helpen je graag verder.Heb je eerder vragen? Neem contact op. Dan pakken we samen door. Geregeld!

Waar gaat het fout?
Aan onze vaste drukkerij VivePrint stelde we de vraag: Wat zijn nu de meest voorkomende drukwerk- “fouten” die je vaak tegenkomt?

  1. Geen afloop aan documenten
  2. Teksten te dicht tegen de snijrand plaatsen
  3. Brochures als uitvouw aanleveren
  4. RGB (beeldscherm) kleuren die niet in CMYK (drukwerk) benaderd kunnen worden
  5. Kleuren die meer dan 280% inktdekking hebben
  6. Foto’s aanleveren die te klein zijn om scherp af te drukken
  7. Beveiligde PDF aanleveren die daardoor niet afgedrukt kan worden