Astrid met Viola

“Astrid had allerlei ontwerpen met verschillende kleuren bedacht. En tot het laatste moment twijfelde ik. Vooraf liep ik toevallig nog even in de Intratuin en daar trof ik deze mooi magenta-kleurige bloemen. En opeens wist ik het: dit is de kleur! Magenta! Samen met de kleur groen zijn dat de basis kleuren voor mijn boek. En ja, Astrid Honcoop gaf ook nog even het laatste zetje in de goede richting door te vragen “de kleur moet ook bij jou passen toch?”. Dus naast ontwerper is ze ook een kei in coaching!”

Het boek van auteur Viola van Guldener

Vorige week kwam Viola van Guldener langs met een mooie bos bloemen. Een van de schrijvers van Schrijfcoah Perdiep.

Viola schrijft een boek over bezieling en ik mag haar helpen met de vormgeving. Superleuk om auteurs mee te nemen in het proces, waarin keuzes als lettertype, kleur en afmetingen belangrijk zijn om de juiste sfeer van het verhaal mee te geven. Niet alleen de sfeer moet passen bij het verhaal. Het is ook de bedoeling dat het goed leesbaar is, zodat het ook echt uitnodigt om met het verhaal aan de slag te gaan.

De eerste fase hebben we afgerond en uit een aantal ontwerpen is een mooie vormgeving ontstaan. Samen hebben we het concept nog even doorgelopen en de puntjes op de “i” gezet. Ik kan je alvast 1 ding verklappen. De kleuren van de mooie bloemen komen terug in haar fantastische verhaal.

Deze 2 kleuren heeft Viola volledig intuitief gekozen, deze passen op dit moment het beste bij haar boek en haar leefwijze.
Magenta staat voor levenskracht, charme, warmte en veranderen
Groen staat voor rust, stilte, luisteren naar jouw verhalen