Professionele fotografie

Op een dag is het nodig; een nieuwe website, een reclamecampagne of een reportage op locatie. “We hebben vast nog wel ergens wat foto’s en anders maken we ze zelf toch even?” Waarom zou je geld uitgeven? Iedereen kan toch op een knopje drukken?

De werkelijkheid is anders. De waarde van een professionele foto is enorm, zowel voor online gebruik als bijvoorbeeld voor magazines, brochures of andere reclamedoeleinden.

Voor het geval dat je vergeten bent waarom die éne foto zo belangrijk is, geven we vijf redenen om een professionele fotograaf in te huren.

 1. Eén foto zegt meer dan duizend woorden
  We kennen de uitspraak allemaal en het klopt. Een goede foto vertelt een verhaal, woorden zijn niet nodig. Zowel bij een foto van een product of een dienst. Is je bedrijf hip of traditioneel? Een goede foto geeft het antwoord. Online bijvoorbeeld gaat indruk maken heel snel. Of de website wordt direct interessant gevonden of eh… men klikt weg. De kracht van dat ene beeld kan bepalend zijn voor verdere interesse van je potentiele klant. Onderschat die waarde niet!
 2. Onbeperkt online bereik
  Door het internet is de waarde van fotografie op websites enorm vergroot. Het bereik van je ‘verhaal’ is daarmee grenzeloos geworden en 24 x 7 te raadplegen. Goede fotografie is daarmee onbeperkt het visitekaartje van je bedrijf.
 3. Practice what you preache
  Naast het verhaal dat een goede foto vertelt is het een directe representatie van je bedrijf. Dat gaat dus nog verder dan het tonen van een product, dienst of een portret. Jouw foto’s tonen wie je bent. Matige, ondoordachte of amateuristische foto’s geven dus een verkeerd beeld. Stel jezelf de vraag of je dat wil. Of bekijk eens hoe je zélf reageert op prachtige of juist slechte foto’s. Overtuigd?
 4. Uniek en onderscheidend
  Ik hoor het je zeggen: “Nou, dan neem ik wel stockfoto’s. Die zijn goedkoop én professioneel. In veel gevallen kan dat inderdaad een goede keuze zijn, maar ze laten niet jouw bedrijf zien. Het blijft dan bij een abstracte weergave van iets wat je zou willen uitstralen. En geloof me; meestal heb je dat als kijker echt wel door. Wil je de echtheid van je bedrijf of het personeel laten zien, laat dan een fotoreportage maken. Niet surrogaat, maar uniek en onderscheidend.
 5. Ieder zijn vak
  Een vakfotograaf heeft een beroepsopleiding gevolgd en dus een brede vakkennis van de ontwikkelingen in de fotografie. Technisch is alles dik in orde, dubbele apparatuur om onverhoopt uitval te voorkomen en aansprakelijkheid is gedekt met goede verzekeringen. Net als jij een expert bent in jouw werk, is de professioneel fotograaf dat in zijn of haar werk.

Overtuigd?
Dan hebben we hier nog wat plusjes om met een professionele fotograaf via Het Ontwerploket te werken:

 • Ruime ervaring met composities
 • Bespreekt wensen met opdrachtgever
 • Brengt advies uit aan opdrachtgever
 • Afspraken worden vastgelegd
 • Professionele beeldbewerking
 • Leveren binnen de deadline
 • Geen gedoe met rechten
 • Online beelden voorzien van SEO

Wie is deze gepassioneerde fotograaf?
Mart Stevens (1960), fulltime fotograaf. “In 2010 ben ik begonnen als productfotograaf terwijl ik studeerde aan de Fotovakschool in Rotterdam. In 2013 studeerde ik af en leerde ik Astrid Honcoop kennen. Van mijn fotomateriaal maakte zij een prachtige eindexamenbrochure. Mijn portfolio bestaat uit fotografie voor bedrijven; architectuur, interieur, bedrijfsportretten, reclame uitingen, wandversiering bij restaurants, projecten in binnen en buitenland, 3D opnames voor virtual tours. Allemaal opdrachten met een uitdaging. Het resultaat is onderscheidend, voor minder doe ik het niet.

Maak vrijblijvend kennis via Het Ontwerploket! Of kom voor een persoonlijke ontmoeting naar het gratis spreekuur op maandag 6 mei vanaf 14.00 uur. Ik vertel dan graag meer over het belang van goede bedrijfsfoto’s en beantwoord je overige vragen over professionele fotografie.

 

Tot dan!
Mart Stevens

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *