Wie ben jij als je identiteit niet meewerkt? 

Betekenis ‘identiteit’

iden·ti·tei(de; v)
1 gelijkheid: je identiteit bewijzen –  bewijzen dat je de persoon bent voor wie je je uitgeeft
2 eigen karakter van een persoon of groep

Hoe je eruitziet zegt veel over wie jij bent. Een bepaalde look laat zien waar je voor staat. Jij bent het gezicht van je bedrijf.

Past jouw uiterlijk bij de visie die je voor je bedrijf voor ogen hebt? Straal je creativiteit of avontuur uit? Ga je voor snel en dynamisch of kies je liever voor rust en vertrouwen? Het is slim om hier rekening mee te houden bij het bepalen van de visie en kernwaarden van je bedrijf. Hoe wil je overkomen op jouw (potentiële) klanten? Wat maakt jouw bedrijf zo onderscheidend dat het herkent en onthouden zal worden?

Een goed doordachte en passende huisstijl benadrukt het imago van jouw bedrijf en zorgt voor herkenbaarheid. Een belangrijke succesfactor!

  • Maar wat als je die look niet altijd consequent doorvoert?
  • Of als het uiterlijk niet (meer) bij je past?
  • Wat als bedrijf groeit en de uitstraling niet meer voldoet?

Zelf heb ik hier sinds 2 jaar dagelijks last van. Mijn lijf stoot mijn haar af door een auto-immuunziekte (alopecia areata) waardoor ik kale plekken krijg. Een cadeautje na de zwangerschap van mijn jongste kind. Mijn eigen identiteit is niet meer zoals het was en is aan verandering onderhevig. Een probleem waar ik mee moet leren leven en waardoor mijn uiterlijk steeds anders is.

Hoe ga ik naar buiten? Wat doe ik aan? Hoe zien mensen mij?

De visuele identiteit is ‘het gezicht’ van je bedrijf. Visuele uitstraling heeft veel invloed op de eerste indruk die je maakt. Denk daar goed over na. Het is zonde om te besparen op het ontwerp van een logo en huisstijl als je professioneel en representatief van start wilt. Dan kan je eigenlijk niet om een goed ontwerp heen.

Voor mij persoonlijk is het nu tijd om mezelf te ontplooien en te laten zien welke gezichten ik allemaal heb. Dat is niet gemakkelijk in een tijdperk waarin uiterlijk heel belangrijk is. Op de sociale media zien we vooral de goede en positieve kanten belicht worden, er is geen plek voor tegenslagen. Toch laat ik mezelf zien. Want ook ik ben uniek. Dankzij mijn panterprintje. En uniek zijn, dat voelt best goed.

Astrid