fbpx

Boek
Ik baal van taal!

Lezen en schrijven is niet voor iedereen makkelijk. Dat geld niet alleen voor mensen die de Nederlandse taal niet spreken. Er zijn genoeg mensen met een HBO of universitaire opleiding op zak waarbij taal niet vanzelfsprekend is.

Met dit boek “Ik baal van taal” wil ik je graag bewust maken van het leesprobleem die er zijn. Ook vertel ik wat de voordelen zijn van fijne, heldere communicatie en laat ik zien wat je eraan kan doen om dat te bereiken.

1 op de 6 mensen heeft een probleem met lezen of het begrijpen van teksten. Niet veel bedrijven hebben hier weet van.

Als je niet goed bent in taal, ondervind je best wel wat problemen. Het is jammer dat hier weinig aandacht voor is op de arbeidsmarkt en de werkvloer, waardoor expertise en specialisme vaak niet wordt gezien. Een groot onderschat probleem.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Vind je het thema ‘toegankelijke informatie’ een belangrijk onderwerp, of wil je weten welke rol dit binnen jouw bedrijf speelt, dan kan je een spreker uitnodigen om hierover te vertellen.

Wil je ook het boek
Ik baal van taal?

Vanaf 1 juli 2022 verkrijgbaar voor € 17,50.
Bestel je het boek door hieronder je gegevens achter te laten.
* exclusief verzendkosten

Lees wat anderen vinden:

Het boek is echt gaaf geworden. Echt heel knap dat je dit kunt! Zo maar een boek geschreven, potverdorie! Compliment!

Je mag echt heel trots zijn op jezelf….

icoon

Je boek is goed geschreven en leest lekker weg. Je verhaal heeft me aan het denken gezet, hoe ik een goed functioneringsgesprek kan aanpakken met een personeelslid die teveel fouten maakt in haar taal.

“Het boek gaat over omgaan met taal, dyslectisch zijn en dat er nu veel te weinig gebeurd met het duidelijk leesbaar maken van moeilijke teksten en documenten. Een heerlijk boekje om snel weg te lezen met hele praktische tips hoe je zelf teksten kan verbeteren, maar ook hoe je iemand kunt aanspreken op taal die zelf dyslectisch is. Super praktische tips voor in vele kantoren, sportclubs en Gemeentelijke omgevingen en nog veel meer.”

Boeiend en leerzaam is je boek.

Het stukje over hoofdletters vond ik extra interessant. Daar ik vanuit mijn vakgebied altijd aangeef dat deze voor kleuters goed leesbaar zijn, daar ze gespiegeld, zowel horizontaal als verticaal, leesbaar blijven. Daar ga ik me nog eens goed in verdiepen, want zoals jij het beschrijft is er weinig dynamiek in kapitalen. En daardoor dus slecht leesbaar.

“Ik heb je boekje uit! Ik had werkelijk geen idee dat je zoveel problemen hebt met taal. Ook niet hoe het jou en anderen zoveel problemen oplevert. Nu snap ik dat goedbedoeld advies voor een ander niet altijd goed uitpakt. Ik hoop dat je boodschap overkomt en er meer begrip komt voor mensen met taalproblemen. Super dapper dat je deze stap hebt gezet!”

Voor mij is lezen, schrijven en spelen met taal een onmisbaar deel van mijn leven. Ik houd van taal. Dat dit voor veel anderen niet zo vanzelfsprekend is, wist ik wel.

Door het verhaal van Astrid ben ik beter gaan beseffen dat de gevolgen van een leesprobleem meestal niet zichtbaar zijn, maar daarom niet minder heftig. Moeite hebben met taal heeft impact op vrijwel alles in je leven. Op sociaal en financieel gebied, op je privéleven en op je werk. En helaas ook op je zelfbeeld.

Als dyslect een boek schrijven, hoe kom je erop? Dat ze niet voor de makkelijkste weg heeft gekozen, zegt veel over de gedrevenheid en het doorzettingsvermogen van Astrid. Ze heeft er haar missie van gemaakt om het taaltaboe te doorbreken. Niet alleen door aandacht te vragen voor leesproblemen, maar ook door oplossingen aan te dragen en advies te geven. Astrid, ik heb veel bewondering voor je inzet en wens je veel succes bij het behalen van je doelen en waarmaken van je dromen!

icoon

Contact

0645644673
post@ontwerploket.nl

Aangesloten bij Gebruikers Centraal

Lid Experpanel Gebruikers Centraal