Checklist

Maak het jezelf makkelijk & overzichtelijk!

Veel bedrijven hebben een blinde vlek ontwikkeld als het gaat om hun eigen communicatiemiddelen. Veel werkgevers beseffen niet dat door een leesprobleem ook op de werkvloer problemen kunnen ontstaan. Instructies of mededelingen worden niet of verkeerd begrepen, kennis wordt niet goed opgenomen en digitale vaardigheden zijn moeilijker aan te leren.

Het gaat vaak mis omdat men de lezer te veel informatie wilt meegeven of deze informatie is niet duidelijk. Klantbrieven, blogs, nieuwsbrieven, offertes, contracten, handleidingen en instructies; elke  informatiedrager hoort door de lezer begrepen te worden.

Bij veel bedrijven ligt de focus op sales en marketing. Logisch, maar daardoor is de informatieoverdracht lang niet altijd op orde. Ook intern wordt vaak geen moeite gedaan om zaken duidelijk aan elkaar door te geven of informatie toegankelijk te maken. Hierdoor liggen misverstanden en fouten op de loer.

Download de checklist om je op weg te helpen.

Vul onderstaand je naam en e-mailadres in en je kunt de gratis checklist downloaden!

* Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

In je email ontvang je de checklist. Daarin staan diverse tips om je informatiedrager toegankelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • goede structuur
  • juiste vormgeving
  • goede leesbaarheid
  • fijne afbeeldingen